Kulttuuritalojen uudet kujeet

Mikaeli ja Hyvinkääsali käynnistivät uuden yhteistyön.Toimitusjohtaja Antti Kalliomaan (oik.) tiimissä Juha Heikkilä on uusi tuotantopäällikkö ja Taru Kauppinen myynnin ja arjen pyörittäjä.

Mikkelin konsertti- ja kongressitalo Mikaelin ja Hyvinkääsalin yhteistyö on ainutlaatuinen ja uusi avaus Suomen tapahtumataloissa.

Kahden konserttitalon läheinen yhteistyö mahdollistaa Mikaeli Oy:n toimitusjohtaja Antti Kalliomaan mielestä aikaisempaa paremmin monipuolisen ohjelmiston rakentamisen.

– Kun myymme artisteille ja ohjelmatoimistoille samaan aikaan kahta taloa, olemme kaksin verroin kiinnostavampi kumppani. Tästä hyötyy sekä artisti että tapahtumatalo.

– Mikaelin ja Hyvinkääsalin yhteistyö koskettaa myös Saimaa Stadiumia, joka on mainio tapahtuma-areena suuremmille konserteille.

Mikaelin tuotantopäällikkönä toimii musiikin moniammattilainen Juha Heikkilä, 52, joka on myös Hyvinkääsalin tuotantopäällikkö. Heikkilä asuu puolisonsa kanssa Mäntyharjulla.

– Olemme ideoineet yhdessä ja Heikkilä on uudistanut toimintatapojamme jo reilun puolen vuoden ajan. Valitettavasti korona kuitenkin tyhjensi tapahtumakalenterin ja tälle vuodelle Stadiumiin kaavaillut konsertit jäävät toteutumatta.

– Mikaelin toiminta on käynnistynyt uudelleen, mutta vain puolikkaille saleille. Toivottavasti pääsemme jälleen rakentamaan turvallisesti ja kustannustehokkaasti konsertteja täysille saleille, Kalliomaa sanoo.

Mikaelia Heikkilä luonnehtii hienoksi, upeaksi ja erittäin toimivaksi konserttitaloksi kauniissa miljöössä.

– Maantieteellinen sijainti on erinomainen, Mikaeli on oikein sopivan kokoinen kapasiteetiltaan. Haluaisin esiintyjiksi monipuolisesti viihteen ja kulttuurin osaajia, kaikki taiteenlajit huomioiden. Tarjolla pitää olla niin eturivin tähtiä kuin marginaalimpaa ja pienimuotoisempaa tuotantoa, eli jokaiselle jotakin.

Yhteisillä toimilla on iso hyöty

Yhteistyöstä hyötyvät Heikkilän mielestä molemmat talot. Se helpottaa myös tapahtumatuottajien ja promoottoreiden käytännön toimintaa.

– Pystymme hyödyntämään molempien talojen toimivia käytäntöjä ja kokemuksia sekä kehittämään näin molempien toimintaa. Ohjelmisto saadaan monipuolisemmaksi, sillä tarjonta lisääntyy.

Myynti- ja markkinointiassistenttina Mikaelissa toimii nyt matkailuun ja tapahtumatuotantoon erikoistunut restonomi Taru Kauppinen, 26.

Hän tuli Xamk:iin opiskelemaan 2017, viihtyi Mikkelissä ja sai mieluisan työn.

– Tehtäviin kuuluu somen ja kotisivujen sisällön tuotanto, tapahtumamarkkinointi, tilaisuuksien järjestelyt, lippuvaraukset ja toimistoarjen pyörittäminen.

– Musiikki on aina kuulunut elämääni. Kouluaikaan lauloin kuorossa. Nyt soittelen ukulelea kotioloissa.

Heikkilä ja Kauppinen korostavat, että Mikaelin konsertteihin on turvallista tulla

– Poikkeusoloissa mennään kaikilla THL:n ja STM:n suosituksilla ja turvallisuusohjeilla. Turvavälien vuoksi talon maksimikapasiteetti onkin Mikaelissa vain puolet eli 334 henkilöä. Yhteistyötä näinä poikkeusaikoinakin tehdään hyvässä yhteisymmärryksessä esiintyjien ja järjestäjien kanssa ja kaikilta löytyy tarvittavaa joustoa.

Musiikin moniosaaja

Juha Heikkilä on suorittanut musiikkitieteen tutkinnon Jyväskylän yliopistossa.

Hän on toiminut yli 30 vuotta kotimaisen kulttuuri- viihdemaailmassa muusikkona soittimena piano/ kosketinsoittimet, sovittajana, kapellimestarina lukuisissa konsertti-, show- ja teatterituotannoissa, kiertuetuottajana, artistimanagerina, ohjelmamyyjänä ja pyörittänyt äänitysstudiota.

Lahden Sibeliustalon tuottajana hän työskenteli 2015-16 ja vuodesta 2017 alkaen Hyvinkään konsertti- ja kulttuurikeskuksen johtajana ja tuotantopäällikkönä.

Antero Heikkinen

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka