Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

50 vuotta Cup-voitosta

Mikkelin Palloilijat (MP) saavutti jalkapallossa historiansa ensimmäisen Suomen Cup:n voiton 50 vuotta sitten. Lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina Helsingin olympiastadionilla pelatussa ottelussa kukistui maineikas ennakkosuosikki Lahden Reipas 4-1-lukemin.

Ensimmäinen Cup-voitto oli tiettävästi yllätys myös joukkueen johdolle. Voittoa ei juhlittu Stadionin pukuhuoneessa kuohujuomalla vaan pelkällä vichyvedellä.

Ratkaisu oli legendaarisen joukkueenjohtaja Hannu Kaarnan mukaan yhteinen.

MP:n tehomies oli toisella jaksolla kentälle vaihdettu kärkimies Seppo Gynther. Hänen vasurinsa heilahti kaksi kertaa tehokkaasti. Gynther muistetaan tehokkaana ratkaisijana myös vuotta myöhemmin, kun MP uudisti Cup-mestaruuden.

MP oli 1960-70-lukujen vaihteessa Suomen menestynein palloiluseura. SM-hopealle Siniset pelasivat 1970 ja 1972.

Samojen miehistöjen seitsemän pelaajaa olivat voittamassa myös MP:lle myös jääpallon SM-kultaa 1968, hopeaa 1969 ja pronssia 1970.

Jalkapallossa MP:n toinen mitaliaalto toteutui 1990-luvun alussa. Jussi Pöyryn valmentama joukkue saavutti hopeaa 1990 ja pronssia 1991.

Antero Heikkinen