Peräpään valvoja: Kepulla pulmia? Kyllä Paavo auttaa!

Aina hauskaa olla pittää, tuumasivat Aake Kalliala (vas), Mika Niilo-Rämä, Hjallis Harkimo, Anna Reponen ja Nea Tarvainen. Seurue oli viime perjantaina perustamssa liike Nytin Mikkelin osastoa.

Aina hauskaa olla pitää, tai ainakin seuraaviin vaaleihin saakka.

Liike Nyt esitteli Mikkelin paikallisosaston hilpeissä tunnelmissa Aake Kallialan ja puoluepomo Hjallis Harkimon johdolla perjantaina Bar Domissa.

Kalliala kertoi olevansa paikalla kaveripohjalta, ettei Hjallis vaan töpeksi. Niin vakavalla naamalla kuin kykeni Aake lisäsi olevansa Mikkelistä huolissaan.

Niin pitkälle ei Kallialan huoli tai kaveruus kuitenkaan kanna, että hän ryhtyisi kuntavaaleihin ehdolle. ”Se ei ole minun hommiani. On liikaa lumitöitä.”

Liike Nyt tuo ihan pirteää porukkaa Mikkelin kuntapolitiikkaan. Uuden yhdistyksen hallitukseen nousevat Anna Reponen puheenjohtajana sekä Nea Tarvainen ja Mika Niilo-Rämä. Reponen ja Tarvainen ovat myös ehdolla kuntavaleissa.

Liike Nytillä on jo Mikkelissä historiansa. Kahden vuoden takaisissa eduskuntavaaleissa liikettä edusti Kati Häkkinen, joka sai tuolloin 642 ääntä.

Nyt on Mikke ry:n toiminnanjohtajana työskentelevä Häkkinen on vaihtanut leiriä. Kuntavaaleissa hän on ehdolla keskustan riveissä Mikkelissä.

Savonlinjan Mikkelin varikon toiminta päättyy kesäkuussa. Toiminta yhtiön muilla varikoilla seitsemällä eri paikkakunnalla ympäri Suomea jatkuu ennallaan.

Perinteisen mikkeliläisen yrityksen ilmoitus ei ollut iso yllätys, mutta suuri suru se kylläkin on. Mikkeli on toiminut yrityksen päätoimipaikkana vuodesta 1927.

Vaikka varikko lakkaa, pysyy yhtiön pääkonttori Mikkelissä, vakuuttaa kolmannessa polvessa Savonlinjaa luotsaava toimitusjohtaja Kai Honkanen.

Savonlinjalla on toimipisteet Mikkelin lisäksi Savonlinnassa, Joensuussa, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Kotkassa, Turussa ja Vantaalla, jotka työllistävät yli 500 linja-autoalan ammattilaista.

Savonlinjan päätökseen varikon lakkauttamisesta vaikutti merkittävästi liikennöinnin väheneminen Mikkelin seudulla.

Mikkelin kaupungintalolla Savonlinjan uutinen toivottavasti aiheuttaa pohditaan: olisiko kilpailutus voitu tehdä toisin?

Nyt lopputulos on, että Mikkelissä on iso määrä työttömiä bussikuskeja ja remonttimiehiä sekä vähemmän verotuloja.

Peräpään valvoja on hoitanut hommiaan partioimalla Ladun majalle. Sunnuntaina majalla oli kova kuhina, toki koronasääntöjä noudattaen.

Oli koolla muun muassa liikuntaneuvos Heino Lipsanen ja Mikkelin Ladun puheenjohtaja Anja Marttila.

Sesonki majalla on alkanut hienosti. Sunnuntainakin oli kävijäöitä toista sataa.

– Viime kausi majalla oli 1,5 viikkoa helmikuun alussa, kun ei ollut lunta, sanoi Marttila.

Sunnuntaina oli huippuhyvä hiihtokeli, vain auringonpaiste puuttui, hiihtäjät kiittelivät.

Yksi yhteinen toive kaikilla oli: Ladun majalle johtava Valtsun latu saatettaisiin viikonvaiheina kuntoon.

– Toki ymmärrämme, että liikuntatoimessa on vähän väkeä, mutta olisi hyvä, jos se voitaisiin ajaa silloin, kun on paljon hiihtäjiä liikkeellä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka