Peräpään valvoja: Eivät jää lumityöt ainakaan lumesta kiinni!

Esa Siiskonen oli maanantaina liikkeellä Mikkelin keskustassa uudenkarhealla traktorimönkijällään. Vuokraisäntä, kiinteistönomistaja Siiskonen on lumisesta talvesta hyvillään.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedulta eteni ennätysmäärä opiskelijoita ammattitaidon Taitaja-SM-finaaleihin helmikuun semifinaaleista. Hieno homma!

Ammattitaidon SM-finaaleissa ensi toukokuussa kilpailee yhteensä 10 Esedun opiskelijaa kahdeksassa eri lajissa, joita ovat metsäkoneen käyttö, hiusmuotoilu, leipuri-kondiittori, matkailu, ajoneuvotekniikka, huonekalupuuseppä, levy ja hitsaus sekä kuljetuslogistiikka.

Mikkelistä mukana ovat Jesse Ukkonen, Hugo Pöyry, Emmi Ollikainen, Aada Salminen ja Ville Valkonen. Juvalaista taitoa edustavat Tuuli Tuovinen ja Tiia Väänänen.

Finaalit kilpaillaan toukokuussa. Onnea matkaan koko porukalle.

Kun kolmen vuoden lumet sataa reilun viikon aikana, muuttuu kaupunkimiljöökin väliaikaisesti merkittävästi. Mikkelin ylpeys, Hallituskadun kävelykatu, olisi viime lauantaista alkaen voinut toimia hiihtobaanana.

Esimerkiksi Kirjalassa ovat Hänskin tuntuman kadut muuttuneet vajavaisesti aurattuna yksikastaisiksi, joista ajosuuntaa osoittavat liikennemerkit vain puuttuvat.

Mikkelissä on nyt niin paljon lunta, että kahteenkin säiliölumen latuun voisi vaivatta varastoida lunta: kilpailuhenkisten tarpeisiin Rantakylään, perässähiihtäjien toiveisiin Kalevankankaalle.

Politiikkako kallista? Ei välttämättä, kun katsoo neljän vuoden takaisten kuntavaalien ehdokasbudjetteja Mikkelissä.

Hyvin moni valtuutettu punnersi valtuustoon pikkurahalla, satsaamalla korkeintaan muutamia satasia. Asia selviää Valtiontalouden tarkastusviraston vaaliraha-sivustolta.

Suurimmatkin budjetit pyörivät muutamassa tuhatlappusessa. Esimerkiksi kokoomuksen rahakkaimmat kampanjat olivat Armi Salo-oksalla 4116, Olli Miettisellä 3952 ja Jyrki Koivikolla 3652 euroa.

Porvareitten taakse jäivät yllättävänkin selvästi keskustalaiset, joista eniten rahaa panivat likoon Pekka Pöyry 2893 ja Heikki Nykänen 2682 euroa.

Perussuomalaisten ykkönen oli sittemmin kepuun loikannut Harri Kivinen 4700:llä ja kakkonen Raimo Heinänen 1799 eurolla. Kristillisten Jukka Pöyryn budjetti oli 2400 ja Liisa Ahosen 1040 euroa.

Demareitten kärkinimi oli Satu Taavitsainen, jolla oli 4764 euron vaalikassa. Kakkosena Arto Seppälä 2530 eurolla.

Ehkä hiukan yllättäen koko porukan suurimman budjetin kokosi vihreitten Veli Liikanen, 5930 euroa.

Mistä rahat sitten tulivat? Kiitollisuuden velkaa ei monelle jäänyt, sillä hyvin vähän rahaa tuli muualta kuin ehdokkaiden omista taskuista.

Selvästi eniten omaa rahaa oli käytössä Satu Taavitsaisella, jonka koko 4746 euron budjetti löytyi sukanvarresta.

Toiseksi varakkain oli Harri Kivinen, joka hänkin löysi koko kassan omalta tililtään. Pronssille tuli Armi Salo-oksa, joka maksoi vaalikuluistaan 4161 euron omavastuuosuuden.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka