Näköaloja: Vastuunkantaja

Pekka Pöyry

Keskustalainen politiikka perustuu arvoihin, tietoon ja kokemukseen. Uudistamme, kokeilemme ja kannamme vastuuta.

Kuluvalla valtuustokaudella Mikkelin taloutta on laitettu käyttötalouden osalta kuntoon. Kolmella tehdyllä tasapainotusohjelmalla haetaan käyttötalouteen liki 20 miljoonan euron säästöjä.

Toimet alkavat vaikuttaa, ja vuoden 2020 tilinpäätös on kehittymässä odotettua positiivisemmaksi.

Viimeisimpänä esillä oli itäisen alueen koulu- ja päivähoitoratkaisu. Keskusta pitäisi yhtenä ratkaisuna Launialan kouluun suunniteltua pientenlastenkoulua, jossa yhdistyisivät päivähoito, eskari ja perusopetuksen 1.-2. luokat ja joka tarjoaisi lähipalveluja myös uudelle asuinalueelle.

Vaalien läheisyys sai osan päättäjistä puristamaan mailaa eikä asia edennyt. On vaara, että päivähoidolle rakennetaan tilat muualle ja Launialan koulukiinteistö jää tyhjilleen itäisen aluekoulun valmistuttua?

Käyttötalouden kumulatiiviset alijäämät on kuitattava vuoteen 2023 mennessä. Tämä ns. tasejärjestely on nostanut keskusteluun kaupungin energiaomaisuuden muuttamisen rahaksi.

Suur-Savon Sähkö siirtoverkkoineen on noussut suurimmaksi puheenaiheeksi. Suur-Savon Sähkö toteuttaa lakisääteistä säävarman siirtoverkon investointia etupainotteisesti.

Investoinnit on maksettu 16 vuoden kuluttua, jolloin yhtiö on erittäin tuottava ja siirtohintoja voitaisiin laskea. Siksi sijoittajat ovat kiinnostuneita yhtiöstä.

Kuntapäättäjien intoa sijoitusyhtiö Capmania kohtaan selittänee sen useat erilaiset sidonnaisuusyhtiöt, kuten sijoitusyhtiö Tradeka, joka jakaa mm. vaalitukia vasemmistopuolueille SKP:tä myöten.

Kysymys on haja-asutusalueen ja koko Mikkelin elinvoimasta sekä tulevaisuudesta. Strategisempaa omaisuutta meillä ei ole. Siksi Sähkön siirtoverkot on pidettävä omassa tai omistajakuntien hallinnassa.

Pekka Pöyry (kesk.)

kaupunginvaltuutettu, kaupunginhallituksen jäsen, kuntavaaliehdokas

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka