Näköaloja: Työ tuo eurot

Oskari Valtola

Kokoomus on asettanut tulevalla valtuustokaudella tavoitteekseen alentaa kuntaveroa Mikkelissä. Tavoite on kunnianhimoinen, mutta toteutettavissa.

Jokainen suomalainen hyvinvointiyhteiskunnan asukas tietää, että tietyt asiat kannattaa hoitaa yhteisesti ja näiden rahoittamiseen tulee käyttää järkevällä tavalla verotusta. Uskokaa tai älkää myös kokoomuslaiset tietävät tämän.

Mikkelin talous on alijäämäinen, velkamäärä kasvava ja veroja on korotettu kuluvan valtuustokauden aikana 1,5 prosenttiyksikköä. Verotuksessa olemme päässeet maakuntakeskusten kärkipaikalle ja silti velkamäärä kasvaa.

Tämä syö Mikkelin tulevaisuuden elinvoimaa. Kysymys halukkuudesta maksaa veroja tulisi kääntää lastemme suuntaan. Onko heillä halukkuutta maksaa veroja meidän puolestamme tulevaisuudessa vai pitäisikö meidän itse tehdä nyt jotain?

Ero puolueiden välillä valtakunnallisesti ja Mikkelin talouskeskustelussa on se, miten näemme verotuksen. Vasemmistopuolueet, joihin tällä hetkellä valitettavasti luen myös keskustan (valtakunnallisesti), näkevät verotuksen hyvinvoinnin lähteenä.

Tämä näkökulma on totaalisen väärä. Verotus on vain väline jakaa hyvinvointia. Todellinen hyvinvointi ja elinvoima syntyvät ja ovat aina syntyneet vain ja ainoastaan työstä. Työ luo eurot, joilla voimme pyörittää hyvinvointiyhteiskuntaamme.

Kuntaveron nostaminen lisää työhön kohdistuvaa verotusta ja pidemmällä ajalla vähentää työntekoa sekä verokertymää. Vain työn ja työpaikkojen lisääminen tuo lisää euroja käytettäväksi palveluihin. Tämän vuoksi kokoomus vaati, että on tehtävä suunnitelma myös kuntaveron alentamisesta.

Haluamme olla rakentamassa menestyvää Mikkeliä. Sen perustukset ovat koulutuksessa, yrittäjyydessä ja työnteossa. Emme siis ole kuntaveron laskua koskevien tavoitteidemme kanssa vain laatimassa leikkauslistoja, vaan näemme sen osana tulevaisuuden elinvoimaa.

Oskari Valtola

puheenjohtaja Mikkelin Kokoomus ry, kuntavaaliehdokas

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka