Futsalia tarjolla naisille

Espanjan Baskimaassa varttunut Eider Ramos (oik.) ja Tampereen Ilveksessä harjaantunut Noora Niemi opettavat futsalia naisille Mikkelissä.

Mikkelin Pallo-Kissat on käynnistämässä naisten futsalia Saimaa Stadiumilla. Osallistujille maksuton toiminta mahdollistuu O Jogo Bonito -hankeen rahoituksella, joka on Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen Suomen rakennerahaston vuoden kestävä hanke.

– O Jogo Bonito on brasilialainen nimitys iloisuuden, yhteisöllisyyden, musiikin, rytmin ja taiteen yhdistävälle jalkapallolle, kertoo MiPK:n hankekoordinaattori Tuomo Pöyry.

Futsalin naisten ryhmä on saanut valmentajikseen PU-62 naisten joukkueen kapteeni Noora Niemen, 29, ja PU-62:ssa pelaavan Eider Ramosin, 31, joka on pelannut Espanjan futsalin maajoukkueessa juniori-iässä.

Futsalissa edetään heidän mukaansa omien taitojen mukaan eikä aiempaa kokemusta jalkapalosta tai futsalista tarvita.

– Tavoitteena on löytää kaikenikäisille ja -kuntoisille mukava harrastus. Harjoitusten aikana pelaajia voidaan jakaa eri ryhmiin.

– Harjoituksiin tarvitaan mukaan sisäpelivarusteet eli sisäpelikengät, t-paita ja shortsit, juomapullo ja erityisesti iloista mieltä. –Harjoituksissa huomioidaan voimassa olevat koronavirusrajoitukset ja -suositukset, Niemi ja Ramos korostavat.

Lajin suosio on kasvussa

Mikkelin Pallo-Kissojen naisten futsal-ryhmä on tarkoitettu kaikille lajista kiinnostuneille naisille. Ryhmän pääasiallinen tarkoitus on tutustua uusiin ihmisiin ja lajiin, edistää hyvinvointia sekä pitää hauskaa mukavan liikunnallisen harrastuksen parissa.

Treeneihin on Niemen ja Ramosin mukaan matala kynnys tulla mukaan. Ryhmä on ilmainen kaikille. Futsalin naisten ryhmällä on oma vuoro sunnuntaisin kello 16–17 Saimaa Stadiumilla.

Suomessa kuten maailmallakin futsalin tulevaisuus näyttää Eider Ramosin mielestä erittäin valoisalta. Suomessa harrastajamäärät ovat kasvaneet viime vuosina hyvää vauhtia.

– Futsalin kilpailullinen taso Suomessa on noussut merkittävästi. Futsal-liigan koventuneen tason myötä myös maajoukkue on matkalla kohti Euroopan kärkeä. Näköpiirissä on paljon potentiaalia Suomen Futsal-menestystä ajatellen. Terävimmän huipun saavuttaminen edellyttää paljon työtä junioreista edustusjoukkueeseen ja maajoukkueeseen saakka.

Futsalin pelikenttä on noin 8 kertaa pienempi kuin jalkapallokenttä. Pelialusta voi olla puulattia tai synteettinen. Futsalissa kentällä on kerrallaan 4 kenttäpelaajaa ja maalivahti joukkuetta kohden.

Antero Heikkinen

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka