Kolumni: Kevään merkit

Maaliskuun käynnistyminen tuo tullessaan kevään merkit. Tuorein ja yllättävin on Mikkelin Palloilijoiden ja Mikkelin Pallo-Kissojen yhteistyön käynnistäminen Ykkösen ja Kakkosen edustusjoukkueiden tasolla. Nyt mennään paikallinen jalkapallo ja mikkeliläiset nuoret pelaajat edellä.

On hienoa ja käytännöllistä tarjota peliaikaa omassa kotikaupungissa varttuneille pelaajille. Resurssit ovat kummallakin rajalliset, eikä A-nuorten joukkuetta 2021 ole kummallakaan. Kolmosen Savilahden Urheilijat (SavU) on edelleen MP:n farmiseura, mutta sekin on hyvä elementti. MP:n ja Pallo-Kissojen juniorit jatkavat edelleen omissa seuroissaan.

Nyt solmittu yhteistyö maistuu hyvältä, mikä enteilee toivottavasti kehityshakuista tulevaisuutta. On oikeastaan tarpeetonta mainita, että aikanaan rakennettu FCM oli jo syntyessään velkataakkoineen mahdoton yhtälö. Nyt lähdetään liikkeelle ilman rasitteita.

Raikasta tuoreutta edustaa myös naisten futsal-toiminnan käynnistäminen. Etelä-Savon Ely-keskuksen kautta rahoitetulla Joga Bonito -hankkeella järjestetään maksuton vuoro lajista kiinnostuneille naisille. Hanketoimija Mikkelin Pallo-Kissat on saanut valmentajiksi kaksi valovoimaista futiksessa kokenutta naista, Noora Niemen ja Eider Ramosin. Kansainvälisen naistenpäivän aattona oli määrä aloittaa. Poikkeusolojen rajoitukset siirsivät aloituksen huhtikuulle. Hieno mahdollisuus vain naisille on tiedossa.

Jo perinteinen kevään merkki on jääkiekkoliigan pelaajakaupat. Se tarkoittaa liigan sijoilla 11–15 olevia joukkueita, jotka ovat menettäneet tai menettämässä mahdollisuuden kymppisakkiin eli pudotuspeleihin. Liigassa vuodesta 2016 pelannut Mikkelin Jukuritkin on vuosittain ollut osallisena tässä kevään ilmiössä. Tällä kertaa Jukurien liigaryhmään viime vuoden lopulla palannut puolustaja Samuli Piipponen luistelee loppukauden sarjajohtaja Rauman Lukon joukkueessa. Jukurien oman junioripolun käyneet maalivahti Eetu Randelin ja keskushyökkääjä saavat peliaikaa Joensuun Kiekkopoikien ja Imatran Ketterän joukkueissa.

Kevään tulon aistii parhaillaan luonnossa. On hyvät hiihtokelit ja aurinko paistaa.

Antero Heikkinen

Kirjoittaja on Etelä-Savon urheilutoimittajien puheenjohtaja.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka