Peräpään valvoja: Pukilla koossa 20 maalia. THL:n ennuste: ensi kaudella tulee 320.

Puistokukan ladyt sonnustautuivat naistenpäivän tunnelmiin. Yrittäjä Kaisa Rantalaisella (vas.), Elli Löppösellä,Miia Korkalaisella, Sonja Porvarilla ja Sirpa Nulpposella riitti maanantaina vilskettä. (Kuva: Antero Heikkinen)

Puolueet jättivät ehdokaslistat keskusvaalilautakuntaan eilen tiistaina. Koska kuntavaalit siirtyivät huhtikuulta kesäkuulle, voi listoja täydentää 4. toukokuuta saakka.

Kisaa Mikkelissä johtaa tässä vaiheessa Sdp, joka on saanut kokoon 66 nimeä. Joukossa on myös ehdokkuuttaan jossakin vaiheessa empinyt kaupunginhallituksen jäsen Soile Kuitunen.

–Olen tyytyväinen laajaan listaamme jo tähän mennessä. Tähtäämme täyteen 76 nimeen, sanoo Sdp:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja Kari Ojala.

Kokoomus sai kokoon 46 ehdokasta. Listalta puutuvista nimistä merkittävin on kaupunginhallituksen jäsen Jyrki Koivikko, joka on myös Xamkin hallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja. Comebackiä puolestaan yrittävät Jouko Kervinen ja Pirkko Valtola.

–Olen listasta aidosti iloinen. Mukana on myös parikymppisiä nuoria, mutta naisia tarvitsemme vielä lisää. Tähtäimessä on lista, joka alkaa kuutosella, sanoo kunnallisjärjestön puheenjohtaja Olli Marjalaakso.

Keskustalla on koossa 64 ehdokasta. Nimekkäin poisjääjä on kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seija Kuikka. Vaalipäällikkö Vesa Sorasahi on tyytyväinen.

-Olen erittäin tyytyväinen listaan, joka vielä täydentyy toukokuuhun mennessä. Tavoitteena on täysi lista.

Keskustan listalla on myös kunnallisjärjestön entinen puheenjohtaja Noora Ruuth, jonka nykyinen agenda näyttää Facebookin perustella koostuvan lähinnä koronarokotusten vastustamisesta.

Sorasahi sanoo, ettei Ruuthin ehdokkuus aiheuttanut kunnallisjärjestön yleiskokouksessa keskustelua.

–Kaikki nimet hyväksyttiin yksimielisesti.

Sorasahin mukaan keskustan linja rokotuksiin on erilainen kuin Ruuthilla, joka on jakanut somessa erittäin runsaasti materiaalia, jossa kyseenalaistetaan pandemian olemassaolo.

Vaalipäällikön mukaan keskusta on kuitenkin vapaamielinen puolue, johon mahtuu monenlaisia mielipiteitä. Ihmisillä on keskustassa mielipiteen vapaus, Sorasahin sanoo.

Puolueen suhde koronaan on Ruuthin mukaantulosta huolimatta selvä.

– Noudatamme terveysviranomaisten virallista kantaa. Kehotamme jokaista ottamaan rokotteen heti, kun mahdollista, Sorasahi vakuuttaa.

Keskustaa tällä vaalikaudella muun muassa hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunnassa edustava Ruuth tunnistaa Sorasahin mukaan mielipiteistään huolimatta puolueen linjan.

–Noora on yksi meistä. Käsittääkseni hän ei missään virallisessa yhteydessä ole poikennut keskustan linjasta.

Sorasahi toivoo, ettei yksittäiseen ehdokkaaseen kiinnitetäisi liikaa huomiota

–Toivon kokonaistarkastelua. Lista kertoo, mihin keskusta haluaa Mikkeliä viedä.

Palataan vielä toviksi kansainväliseen naistenpäivään, jota vietettiin maanantaina. Puistokukassa miesten kukkaostokset olivat tänä vuonna jopa aiempaa vilkkaampia.

– Haluttiin selvästi tuottaa iloa, kauneutta ja valoa. Koronan keskellä tultiin turvallisesti maskit kasvoilla hyvillä mielin asioimaan, yrittäjä Kaisa Rantalainen kertoi.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka