Peräpään valvoja: Ano edestä, Ano takaa, Ano istuu, Ano makaa.

Sanomalehti Länsi-Savo antaa jatkuvasti reipaasti palstatilaa kansanedustaja Ano Turtiaisen tempauksille. Muut poliitikot saivat 10. maaliskuuta tyytyä vähempään.

Demarileirissä kuohuu Mikkelissä yli äyrään. Paikallisyhdistyksistä suurin eli Mikkelin Sosialidemokraatit ry (Miso) on lyhyessä ajassa menettänyt kaksi näkyvää jäsentä.

Alkuvuodesta Mison jätti pitkäaikainen demarivaikuttaja Marita Orava. Hän kertoo tämän päivän Kaupunkilehdessä kyllästyneensä pompotukseen niin, että siirtyi perussuomalaisiin.

Nyt on myös kaupunginhallituksen jäsen Jarno Strengell on vaihtanut leiriä. Hän kertoo Kaupunkilehdelle lähettämässään viestissä vaihtaneensa Sdp-puolueyhdistystä maaliskuun alussa.

–En ole enää Mikkelin Sosialidemokraatit ry:n jäsen. Uusi yhdistykseni on Mikkelin Työväenyhdistys, Strengell viestitti. Hän ei sanallakaan halunnut kommentoida vaihtonsa syitä.

Tietävästi taustalla painavat samat syyt kuin Oravallakin eli Mison jyrkän vasemmistosiiven painostus.

Yksi näytös näyteltiin Sdp:n kunnallisjärjestön kokouksessa, kun puolueelle valittiin kuntavaaliehdokkaita. Vasemmistodemareitten Raine Lehkonen teki esityksen, ettei Anne Puntasta aseteta ehdolle.

–En voi puoltaa hänen ehdokkuuttaan, koska hän on toiminut Sdp:n sääntöjä ja periaatteita vastaan asettuessaan toisen puolueen ehdokkaaksi, sanoi Lehkonen.

Lehkonen kantoi yhä kaunaa siitä, että Puntanen toimi välillä valtuustokauden 2013–17 sitoutumattomana kokoomuksen riveissä.

Sdp:n kunnallisjärjestön väki ei lämmennyt Lehkosen esitykselle. Puntanen äänestettiin puolueen listalle selvin numeroin.

Mutta kuuluu demareille Etelä-Savossa hyvääkin, ellei vallan erinomaista. Oivallinen juttu, että entinen maakuntajohtaja Matti Viialainen on ehdolla Puumalan valtuustoon demareitten listalla.

Viialainen, 68, toimi muun muassa vasemmistoliiton puoluesihteerinä ja SAK:n apulaisjohtajana ennen kuin siirtyi Etelä-Savon maakuntajohtajaksi 2007. Eläkkeelle hän jäi viime vuonna Etelä-Karjalan maankuntajohtajan tehtävästä.

Riittäisikö paloa vielä valtakunnan politiikkaankin?

– Liian aikaista sanoa, Viialainen kuittasi kysymyksen sanomalehti Etelä-Saimaalle (12.3.).

Toivottavasti paloa riittää kahden vuoden päässä oleviin eduskuntavaaleihin. Viialaisesta Etelä-Savo saisi erinomaisen kansanedustajan.

Loppuun hieman mediakritiikkiä, jos sallitaan. Ano Turtiaisen (sit) eduskuntatyö on sujunut suurella melulla, mutta olemattomilla tuloksilla.

Jostakin syystä sanomalehti Länsi-Savo uhraa silti jatkuvasti paljon palstatilaa juvalaiselle säätäjälle.

Tänä vuonna on salaliittoteorioita viljelevästä voimamiehestä ilmestynyt useita isoja juttuja, joista yhdessä esiteltiin palstoja ja kuvia säästelemättä ”Turtiaisen laajenevaa grillibisnestä”.

Joku tai jotkut saattoivat taas hieraista silmiään, kun torstaina näkivät Länsi-Savon jutun maakunnan kansanedustajien osallistumisesta kuntavaaleihin. Otsikoinnin perusteella keskeistä on, että ”Ano Turtiainen on perustamassa valitsijanyhdistystä itselleen”.

Uutisen pääkuvassa komeili Turtiainen. Ministeri ja ex-ministeri saivat samassa jutussa tyytyä yhteen palstaan.

Ainakaan paikallisesta medianäkyvyydestä ei rasismin takia perussuomalaisista erotetun Turtiaisen menestys jää kiinni.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka