Lukijan mielipide: Seppälän väitteet Itä-Savon sote-uutisoinnista eivät pidä paikkaansa

Mikkelin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Arto Seppälä (sd.) sanoi Mikkelin kaupunkilehden haastattelussa (7.7.2021) Itä-Savoon viitaten, että ”Savonlinnan seudun väki on saanut lukea omasta lehdestään koko sote-valmistelun ajan tietoa, joka ei yksinkertaisesti pidä paikkansa”.

Pyysin Seppälää yksilöimään, mitä paikkansapitämätöntä tietoa Itä-Savo on kertonut. Hän ei halunnut yksilöidä vaan sanoi, että lehden sote-uutisointi on monin osin ollut paikkansapitämätöntä.

Sote-valmistelu on eri vaiheissa ollut Savonlinnassa kiistelty kysymys varsinkin sen jälkeen, kun kesäkuun 2020 alussa varmistui, että jos seutu liittyy Pohjois-Savon itsehallinnolliseen sote-alueeseen, muut maakuntarajat vaihtuvat saman tien. Sitä ennen Savonlinnan valtuusto oli lokakuussa 2019 yksimielisesti päättänyt haluta Pohjois-Savoon.

Keväällä 2020 käynnistyi vääntö siitä, kumpi maakunta olisi Savonlinnalle parempi. Itä-Savo on raportoinut molempien puolten näkökulmia tasapuolisesti. Uutisissa esitetyt faktat pitivät paikkansa. Faktojen perusteella voi muodostaa erilaisia mielipiteitä, mutta mielipiteitä ei ole tapana kutsua paikkansapitämättömäksi.

Pääkirjoituksissa ja toimituksellisissa kolumneissa Itä-Savo kannatti Pohjois-Savoon suuntautumista ja kritisoi sitä, että sote-uudistukseen ylipäätään on sekoitettu muita asioita. Myös pääkirjoituksissa ja kolumneissa esitetyt faktat pitivät paikkansa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka