Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kolumni: Ratkaiseva päätös

Kuntavaalit alkavat ennakkoäänestyksellä tänään keskiviikkona. On siis aika päättää, kuka sinun asioitasi hoitaa kotikunnassa seuraavien neljän vuoden ajan.

Päätös on ratkaisevan tärkeä. Maakunnan veturin Mikkelin suunta on vihdoin saatava kääntymään. Muuten seutuamme ja koko Etelä-Savoa uhkaa yhä pahempi putoaminen muun maan vauhdista.

Yleinen arvio Mikkelin valtuustokaudesta 2017–21 on, että ei ole mennyt häävisti. Riitely, pitkät kokoukset, virkamiesten ahdistelu, valitukset ja muut sotkut ovat leimanneet työskentelyä.

Sama oli tosin tahti jo edellisellä valtuustokaudella. Viime vaaleissa valtaan noussut kaksikko Seija Kuikka (kesk) valtuuston puheenjohtajana ja Markku Aholainen (sd) kaupunginhallituksen puheenjohtajana vannoivat parannusta lehtihaastattelussa heti vaalien jälkeen. (Mikkelin Kaupunkilehti 1.6. 2017)

Tahtoa saattoi olla, muita toteutus jäi näkemättä. Suunnitelmia syntyi, päätöksiä ei. Talouden alamäki jatkui, eikä kehittämiseen saatu puhtia. Ilmapiiri päättäjien ja henkilöstön parissa oli apaattinen.

Aholainen erosi kesäkuussa 2019. Kaupunginhallituksen johtoon astui puoluetoveri Arto Seppälä, jolla on kokemusta ja osaamista.

Valitettavasti Seppälä on oman puolueensa vasemmistosiiven hampaissa, mikä hankaloittaa pahasti kaupungin päätöksentekoa.

Silti on parin viime vuoden aikana nähty myös edistystä. Rahapulaa poteva kaupunki on saanut aikaan merkittäviä henkilöstösäästöjä.

Ihan viime aikoina on saatu hyviä uutisia, Geyser Batteries Oy perustaa Mikkeliin akkutehtaan ja työllistää alkuvaiheessa 30 henkeä. Myös seitsemän miljoonan euron investointi Kalevankankaan Memory Campukseen on tärkeä askel.

Mikkelissä oli viime valtuustokauden lopussa 54 494 asukasta. Viime vuoden lopussa meitä oli 52 604.

Muuttovirran kääntämiseen tarvitaan päättäjiä, jotka pystyvät yhteistyöhön ja jotka haluavat kotikaupungille aidosti hyvää. Tuloksia saadaan vain, jos kaikkien saappaat osoittavat suunnilleen samaan suuntaan.

Yksikin ahkera populisti voi saada aikaan pahaa jälkeä. Sen olemme Mikkelissä nähneet ja kokeneet aitiopaikalta.