Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Näköaloja | Maailman paras maaseutukaupunki

Minulle keskeisimpiä syitä lähteä kuntavaaleihin mukaan on halu tehdä töitä koko Mikkelin puolesta. Haluan muistuttaa siitä, että minkälainen maaseutupääoma Mikkelillä on.

Pelkkä kaupunki-nimitys ei kuvaa riittävästi Mikkelin luonnetta. Kuntaliitosten myötä Mikkelin asema maaseutukaupunkina vahvistui.

Tämä on arvokas asia ja sen oivaltamisessa auttaa maaseutupääoma eli monipuolinen kokonaisuus maaseudun aineellisia ja aineettomia voimavaroja.

Viimeistään nyt on käynnistynyt keskustelu maaseudun uusista näkymistä. Tutkimusten mukaan suurin osa suomalaisista asuisi mielellään lähellä kaupunkien palveluja, mutta maaseudun rauhassa. Mikkeli voi vastata tähän asumiskysyntään, jossa yhdistyvät väljyys, yhteisöllisyys ja modernin asumisen mukavuudet.

Kuluttajille ovat tärkeitä ympäristön huomioon ottaminen, eettisyys ja paikallisuus. Ja juuri monipuolinen ja eettinen ruuantuotanto on maaseutupääomalle keskeistä. Mikkeli voi olla ylpeä puhtaan lähiruuan tuottajistaan.

Lisäksi maaseutu mahdollistaa uusiutuvat energianlähteet. Meillä on EcoSairila, moderni vihreän teollisuuden sekä innovaatioiden keskus. Lisäksi olemme Suomen metsäisintä aluetta. Metsät ja maaseutu tarjoavat mahdollisuuden matkailulle, uusille yrityksille ja etätyöjärjestelyille, mitkä ovat maaseutupääoman vahvistuva osa-alue.

Keskeisiä pitäjiemme elinvoiman tekijöitä ovat niiden maantieteellisiin piirteisiin sovitetut suunnitteluratkaisut, liikenneyhteydet, joustavasti saavutettavat arjen palvelut, luonnon monimuotoisuus sekä aitoon vuoropuheluun perustuva päätöksenteko.

Meillä on maaseutupääomaa ja maaseutukaupunki on Mikkelin kilpailukyvyn etu. Se menestyy, kun suhtaudumme tähän myönteisesti ja annamme asukkaille mahdollisuuden kehittää paikallisyhteisöjään. Minulle Mikkeli on maailman paras maaseutukaupunki.

kuntavaaliehdokas Anttola