Näköaloja: Vaadi muutosta äänestämällä

Raimo Heinänen

Mikkeliläinen, vaadi muutosta Mikkelin taloudenpitoon. Talous on tasapainotettava tulojen ja kulujen suhteen. Valtuustokauden aljäämä tulee korjata hallinnon sekä palvelu- ja rakenneuudistuksella. Kuntaliitoksista syntynyt organisaatio tulee päivittää ja keventää.

Vaadi muutosta elinvoiman kasvuun. Mikkeli oli Ek:n yrittäjäbarometrissa sijalla 22, 23 kaupungin vertailussa yrittäjämyönteisyyden osalta. Elinvoimatyön uudistaminen kuitattiin siirtämällä tekninen johtaja kehitysjohtajaksi. Välttämätöntä olisi päättää toimivasta elinkeino-organisaatiosta ja arvioida Miksein rooli ja tehtävät osana kokonaisuutta. Miksei ei voi päättää elinvoimatoiminnoista.

Vaadi muutosta haja-asutalueiden palvelujen alasajoon. Ristiinan lukio, Suomenniemen koulu ja palvelutalot lopetettiin. Suurien aluekoulujen rakentaminen lopettaa 11 paikalliskoulua.

Vaadi muutosta haja-asutusalueiden ja kuntakeskusten asuntojen hintojen laskuun. Kuntakeskusten kaavoitusta ja rantarakentamista tulee edistää. Keskustarakentaminen lisää tarjontaa ja keskustan asuntojen hintojen nousua. Vapaa-ajan asuntojen muuttaminen ympärivuotiseksi lisää etätyötä ja maalle muuttoa.

Vaadi muutosta yritysten ja työpaikkojen laskuun. Elinkeinoista vastaava organisaatio Miksein asema tulee arvioida. Parhaiten kehittyvästä matkailun toimialasta tulisi tehdä itsenäinen kehityksen turvaamiseksi.

Vaadi muutosta verojen jatkuvaan kasvuun. Omaamme maakuntakeskuksista Suomen korkeimman verotuksen. Talouden tasapainottaminen, yritysten ja työpaikkojen lisääntyminen, etätyöpaikat, vapaa-ajan asukkaat nostavat Mikkelin kasvu uralle, joka mahdollistaa valtuustokauden lopulla verojen laskun.

Tärkeintä muutoksessa on, että äänestät. Perussuomalaiset ehdokkaat käyttävät verorahanne harkiten mottona: ”talous tarkka vakaa euro.” Visiomme Mikkelistä on, Mikkeli Suomen paras maaseutukaupunki.

kaupunginvaltuutettu Mikkelin Perussuomalaiset ry. pj.

Kommentoi