Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikkelin Seudun Vihreät näkee tärkeänä, että yhdenvertaisuus, saavutettavuus ja esteettömyys otetaan huomioon päätöksentekoprosessin jokaisessa vaiheessa – jo suunnittelusta lähtien. On tärkeää päästä näennäisestä osallisuudesta siihen, että, ihmisillä on todellisia vaikuttamisen ja osallistumisen mahdollisuuksia.

Esteettömyyttä ja saavutettavuutta tulee tarkastella useammasta eri näkökulmasta, ei ainoastaan esimerkiksi liikuntarajoitteisuuden kannalta. Ihmisten moninaiset elämäntilanteet sekä rajoitteiden ja tuen tarpeen kirjo vaikuttavat ihmisen jokaiseen elämänalueeseen, jonka vuoksi on tärkeää, ettei esteettömyydestä ja saavutettavuudesta puhuta ainoastaan sosiaali- ja terveyspalveluiden saralla.

On hyvä muistaa, että kaikki rajoitteet ja tuen tarpeet eivät näy myöskään ulospäin - turhien

oletusten tekemistä tulisi siis välttää.

Mikkelin Seudun Vihreät näkee, että näiden haasteiden ratkaiseminen ja edistäminen eivät vaadi suuria toimenpiteitä tai investointeja. Miten voisimme ottaa yhdenvertaisuuden perusajatukseksi kaikessa toiminnassa? Kun yhdenvertaisuus muodostuu normiksi kaikessa päätöksenteossa, se palvelee jokaista kuntalaista.

Meidän ei tule rakenteiden avulla kaventaa ihmisten mahdollisuuksia aktiiviseen kuntalaisuuteen. Rakenteet eivät saa vaikeuttaa kunnan tarjoamien palveluiden käyttämistä. Jokaisella kuntalaisella tulee olla esimerkiksi mahdollisuus nauttia lähiluonnossa liikkumisesta esteettömästi. Näin tuetaan jokaisen kuntalaisen hyvinvointia ja edistetään mahdollisuuksia omanlaiseen ja hyvään elämään.

Mikkelin Seudun Vihreät järjesti 10.4. keskustelutilaisuuden verkon välityksellä esteettömyydestä, saavutettavuudesta ja yhdenvertaisuudesta. Tallenne on katsottavissa Mikkelin seudun Vihreiden Facebook-sivuilta.

Kirjoittaja on Mikkelin Seudun Vihreiden varapuheenjohtaja,

kuntavaaliehdokas