Näköaloja: Latulempeä Mikkelissä

Eero Aho

Talven hiihdot Mikkelin laduilla alkavat olla vähitellen ohitse. Onkin oikea aika kiittää Mikkelin kaupungin liikuntatoimea ja erityisesti uutteria latukoneen kuljettajia sekä Latupirtin talkooväkeä.

Erinomaisesti hoidetut latu-urat ja Latupirtin aina iloiset sedät ja tädit tekivät koronatalvesta siedettävän. Teidän panos mikkeliläisten hyvinvoinnin eteen oli jälleen korvaamaton! Kiitos!

Mikkeliläiset innostuivat nauttimaan kuntoliikunnasta ja hiihtolatujen viereiset pysäköintipaikat pullistelivat autoja. Kovasti aikoinaan puhuttaneesta laturaivosta ei ollut pitkän hiihtokauden aikana tietoakaan.

Retkeilijät, kuntohiihtäjät ja vauhdikkaammin edenneet mahtuivat etenemään sulassa sovussa. Ihmiset tervehtivät ladulla iloisesti toisiaan ja mäen päällä hengähdettäessä vaihdettiin lyhyesti kuulumisia entuudestaan vieraiden ihmisten kesken.

Ladulla oli aistittavissa yhteenkuuluvuuden tunnetta, liikunnan riemua ja suoranaista latulempeä.

Kuntien taloudet ovat retuperällä kasvavien sotekulujen vuoksi. Sotekuluja ei saada kokonaisuudessaan kuriin vain aluerajoja uudelleen piirtämällä, hallinto-organisaatioita uudistamalla, tai sairastuneita entistä tehokkaammin hoitamalla.

Sotekulut saadaan kuriin kuntoliikuntaan kannustamalla ja jatkossakin hyvät ulko- ja sisäliikuntapaikat mahdollistamalla.

Todella toivon, että Mikkelin kaupungilla löytyy jatkossakin rohkeutta ja resursseja kuntalaisten liikkumisen tukemiseen! Liikuntaan ja liikkumiseen kannattaa Mikkelin panostaa. Jokainen liikuntaa panostettu euro tuottaa tulosta niin henkilökohtaisella tasolla kuin yhteiskunnallisestikin.

Kiitos kaikille kanssahiihtäjille kuluneesta talvesta. Liikunnan riemua sekä iloista mieltä myös alkavaan kesäkauteen. Pidetään huoli itsestämme ja toisistamme!

Kirjoittaja on Essoten valtuuston puheenjohtaja, Kaupunginvaltuutettu, kuntavaaliehdokas.

Kommentoi