Kolumni: Letkeää etäpääsiäistä!

Lasten kulttuurikeskus Vekkulan kevätesitys nähdään tänä vuonna verkossa. Päätähtenä loistaa Mikkeliläinen laulaja Pauliina Hintsanen. Anni Suomela

Anni Suomela

Viime aikoina olen ihaillut, miten paljon idearikkaita ja rohkeita ihmisiä meillä täällä Mikkelissä on. Reilu vuosi sitten moni asia meni vinksin vonksin ja heikun keikun, mutta onneksi meillä on ketterää ja sitkeää väkeä. Ihan kaikki ei ole romahtanut, vaikka tiukkaa on tehnyt.

Arvostan paikallisia kulttuuritoimijoita, oman alansa ässiä, jotka ovat laittaneet kaiken peliin selviytyäkseen ja tarjotakseen kaupunkiin meininkiä tänäkin aikana, jolloin livetapahtumat ovat pannassa. Tässä niistä muutama esimerkki.

Mikkelin kaupunginorkesteri on puuhannut musiikin ystäville etäkonsertin toisensa perään. Niistä yksi on vuorossa tänään. Suorana tuomikirkosta lähetettävää pääsiäiskonserttia pystyy seuramaamaan Semilive-palvelun kautta kello 19 alkaen.

Mikkelin seutukirjasto puolestaan järjestää tänään kello 17 Kirjastossa soi blues -tapahtuman, jossa esiintyvät laulajakitaristi Janne Hätinen ja saksofonisti Johannes Salomaa. Tätäkin tapahtumaa pääsee kuuntelemaan kotisohvalta. Linkki tapahtuman striimiin löytyy Mikkelin kirjaston verkkosivuilta.

Toisaalla tässä lehdessä kerromme tanssikoulu Carmencitan ja Kulma-hankkeen yhteistyönä syntyneestä pääsiäisviikonlopun tanssityöpajasta. Siinä mikkeliläiset pääsevät tutustumaan ilmaiseksi katu- ja afrotanssin saloihin Instagramin välityksellä.

Lasten kulttuurikeskus Vekkula on hypännyt myös rohkeasti uudelle alueelle. Vekkulan perinteinen kevään nukketeatteriesitys on nähtävissä tallenteena Vimeo-verkkopalvelussa huhtikuun ajan.

Tänä vuonna esitys on saanut perinteisen nukketeatterin rinnalle myös aivan uusia sävyjä. Näytelmässä on nimittäin päätähtenä mikkeliläinen laulaja Pauliina Hintsanen.

Myös Teatteriravintola ILO on terästäytynyt verkkorintamalla. ILOn nettisivuilta voi ostaa tallenteet esityksistä Terapian tarpeessa jälleen, Johannes ja Kyllikki Vironperällä sekä Seinäruusu.

Etätapahtumat eivät korvaa livetapahtumia, mutta niiden avulla kulttuurinnälkäinen voi saada edes hieman täytettä vatsansa pohjalle. Näin pääsiäisen aikaan verkkomuotoista ohjelmaa näyttää olevan – jos ei pilvin pimein – ainakin mukavasti.

Nautiskellaan keväästä, pääsiäisestä ja kulttuurista.

Kommentoi